Kelmendi: Qeveria Kurti s’ka të drejtë ta ndalojë hapjen e xhamive
Kryetari i Partisë Fjala, Gëzim Kelmendi, ka thënë se Qeveria Kurti nuk ka të drejtë ta ndalojë hapjen e xhamive.

Sipas tij, nga ajo që është dëgjuar nga ministri në detyrë i Shëndetësisë, Arben Vitia, është presion i drejtpërdrejtë mbi BIK-un, njofton Klan Kosova.

“Si qenka e mundur që qeveria të lejojë organizimin e përgatitjeve për protestë nga VV në shesh me rreth 400 persona, ndërsa t’i ndalojë namazet e besimtarëve nëpër xhamitë e Kosovës”.

Më poshtë mund ta lexoni reagimin e plotë të tij në Facebook.

Qeveria Kurti nuk ka të drejtë ta ndaloi hapjen e Xhamive!

E kam thënë dhe po e përsëris, qeveria Kurti është qeveria e padrejtësisë.
Qeveria Kurti nuk ka të drejtë ta ndaloi hapjen e Xhamive në Kosovë.
Nuk ka të drejtë të i kërkoi BIK-ut me ndalu hapjen e Xhamive në Kosovë.

Nga kjo çka dëgjuam sonte nga ministri Vitia është presion i drejtëpërdrejtë mbi BIK-un.
Deri me tani BIK-u ka kontribuar në mënyrën më të mirë për luftimin e pandemisë COVID-19.
Por tani si ministër i qeverisë të thuash se nuk ka kushte për hapjen e Xhamive, është presion i drejtpërdrejtë mbi BIK-un.

Si qenka e mundur që qeveria me leju organizimin e pregaditjeve për protestë nga VV-ja në shesh me rreth 400 përsona, ndërsa me i ndalu namazet e besimtarëve nëpër Xhamitë e Kosovës?

Këtë padrejtësi po e shohim për herë të parë 20 vite pas luftës nga qeveria Kurti.