8 shenjat që dikush pranë jush mund të jetë një psikopat!
Një nga çrregullimet më të njohura të personalitetit atje është psikopati. Ajo vjen me shumë karakteristika të ndryshme që tregojnë se si një person mund të vuajë prej tij, disa nga karakteristikat janë të pastra dhe disa prej tyre nuk janë.

8 Shenjat Dikush pranë jush Mund të jetë një psikopat!
Një nga çrregullimet më të njohura të personalitetit atje është psikopati. Ajo vjen me shumë karakteristika të ndryshme që tregojnë se si një person mund të vuajë prej tij, disa nga karakteristikat janë të pastra dhe disa prej tyre nuk janë.

Në të vërtetë, për të vëzhguar një psikopat nuk është një gjë e lehtë për të bërë, kryesisht për shkak se ata janë shumë manipuluese, duken mjaft normale dhe kanë tendencë për të mbajtur një bukuri sipërfaqësore që lehtë mund të mashtrojë njerëzit e tjerë.

Ka një numër të madh psikopatësh në këtë botë që jetojnë duke mos u vënë re, dhe disa prej tyre janë edhe kriminelë dhe vrasës. Kjo është arsyeja pse ne do t’ju ofrojmë disa shenja që një person në rrethin tuaj mund të jetë psikopat.

1. Ata gjithnjë gënjejnë – gënjeshtra mund t’u japë atyre një ndjenjë të rreme pushteti, kështu që këta njerëz mund të qëndrojnë edhe në qoftë se gënjeshtra nuk u sjell dobi fare.
2. Ata gjithmonë mendojnë se konsiderohen superiorë – këta njerëz ndihen më superior ndaj të tjerëve. Përveç kësaj, ata madje mendojnë se janë më të fortë dhe shumë më inteligjentë se të tjerët. Kjo është arsyeja pse ata shpesh duken të shmangin fajin dhe ndjenjat e tjera të të njëjtit lloj.
3. Ata priren të kenë një personalitet tërheqës – ata zakonisht janë njerëzit që më pëlqejnë. Këta njerëz priren të jenë më të afrueshëm dhe miqësor, nuk janë mënyra se si shfaqen në filma.
4. Ata nuk mund të ndihen ndjeshmëri – si qenie njerëzore, ne priren të ndjehen dashamirës ndaj njerëzve të tjerë, por psikopati nuk ndjen asnjë ndjeshmëri fare. Këta njerëz nuk e kuptojnë kujdesin apo emocionet ndaj të tjerëve.
5. Ata duan t’i bëjnë njerëzit e tjerë të ndjehen fajtorë – psikopatët zakonisht tentojnë të marrin shumë gjëra të vogla për të gjithë njerëzit në jetën e tyre. Pra, ata tentojnë t’i përdorin këto gjëra për t’u afruar më shumë me njerëzit. Dhe kjo nuk është e gjitha, ata kërkojnë anët tuaja të dobëta dhe përpiqen t’i përdorin ato kundër jush. Ata duan t’i bëjnë njerëzit e tjerë të ndjehen fajtorë gjatë gjithë kohës.
6. Ata nuk ndihen fajtorë – kur lëndoni një person tjetër, zakonisht ndiheni fajtor. Epo, psikopatet nuk ndihen fare faji.
7. Ata mund të vlerësojnë vetveten – këta njerëz nuk janë të interesuar për askënd tjetër përveç vetes. Kjo do të thotë se ata vetëm mund të vlerësojnë veten.
8. Ata nuk mund të marrin përgjegjësinë për veprimet e tyre – pavarësisht se çfarë bëjnë apo nuk bëjnë, nuk është kurrë faji i tyre.

Është patjetër e rëndësishme të njoftoni këto simptoma nëse jeni duke kërkuar të provoni sjelljen e psikopatisë. Edhe nëse ata posedojnë 1 ose dy tendenca, mund të llogaritet si një rrezik.
Be the first to comment

Leave a Reply